Free shipping -> Pay by Bank Wire
100% Handmade Products
100% Unique Products

BazArt - UN BAZAR DE HAINE ALTFEL

BazArt - UN BAZAR DE HAINE ALTFEL
     În urmă cu o săptămână, mai exact pe 6 august, a avut loc în Iasi, o super adunare. Adunare de oameni faini, oameni pasionati de artă, oameni care au asteptat de mult timp un eveniment mai altfel și la noi, în Iași. Mai ales acum, vara, când totul este amorțit și lumea este preocupată de concedii, trebuie revitalizat puțin orașul.
Asta a și făcut BazArt, un bazar de haine altfel, un eveniment care a venit la Iași cu un concept nou! Muzica, ilustrația, filmul, fotografia, henna tatoo și designul interior sunt artele alese pentru prima ediție. Dar ce este, totuși, nou în desfășurarea mai multor activități artistice sub aceeași umbrelă? Noutatea vine din faptul că toate aceste arte au fost desfășurate având ca punct convergent MODA, o artă prin excelență, a cărei desfășurare a revoluționat lumea.
  Organizatoarele, Andreea Chirilă și Ramona Cervenciuc, fashion bloggeri ieșeni, își doresc să cultive gustul pentru artă în comunitatea ieșeană într-un context perfect pentru socializare, networking, distracție și năravuri mondene. Și pentru primul episod, episodul-pilot, totul a fost foaaarte fain.
   S-a plecat de la ideea de closet sale, de la ce înseamnă să avem un comportament mai responsabil atunci când facem cumpărături, mai ales când este vorba despre haine. Ideea de a cumpăra un articol vestimentar și chiar de a-l purta, adică de mult mai multe ori decât suntem obișnuiți unii dintre noi să facem, de a cumpăra și second-hand, ideea de reinventa o pereche de jeans sau o jachetă și multe altele pe care le putem face mai responsabil, mai etic, de a înțelege ce înseamnă fast fashion și cum putem contribui la o dezvoltare mai sănătoasă a acestei industrii.
Aici a venit și rolul nostru, al bloggerilor de fashion, pentru că, cine are cu siguranță muulte haine acasă care stau aruncate în dulap, uitate, sau chiar nepurtate ever? Ei bine, noi am decis să avem un consum mai responsabil și am acceptat invitația fetelor de a veni cu o parte din hainele din dulap, la BazArt. Am fost invitate toate fetele, toti bloggerii de fashion din Iași, însă fiind vacanță, doar o parte din noi am putut fi prezente la eveniment. Și anume: Alexandra Dobă, Andreea Chirilă, Alexandra Huțupașu, Andreea Scarlat, Daniela Macsim, Diana Cătănoaia, Ingrid Tirziu, Maria Mihaela, Ramona Cervenciuc.
       
           Recunosc, eu personal nu sunt chiar atât de împătimită după shopping-ul din mall-uri, îmi pierd răbdarea foarte repede. Însă dacă intru intr-un magazin cu vintagerii, stau acolo cu orele. Și nu exagerez :D Numai când mă gândesc că sunt produse care au trăiri, au zeci și zeci de ani vechime, au istorie în spate, au tot felul de bizarerii nemaiîntâlnite în zilele noastre.. pfff, Îmi place taaaare, tare mult să merg prin magazinele second hand, magazinele care ascund vintage și produse unicate. Dar asta este o altă poveste, la care mă voi întoarce în curând. [stay tuned!]
 
Revenind la BazArt, încă de la deschiderea către public, de la ora 12:00, mulți omuleți simpatici au început să vină la grădina Anturaj. Unii veneau direct la noi, la fashion bloggerii ieșeni, să ne cunoască, să ne vadă hăinuțele scoase la vânzare, să socializeze, alții se opreau la workshop-urile de beauty:machiaj, hairstyling, manichiură & spa, toate aceastea organizate pe durata întregii zile, sau alți alții, care mergeau să se tatueze cu henna  (muultă lume a făcut asta, Ruxi Giosanu a muncit all day long, but I bet she loved it :)
Am mai avut și documentare despre lumea modei, ilustrații fashion și poze la minut realizate de Maria Zavate (Mulțumim, Maria!!) într-o sufragerie în grădină cum n-ați mai văzut ( but check them photos, just keep scrolling :D ), tot decorul a fost pus la dispoziție de echipa magică de la Mr. House.
O super extra surpriză a fost ilustrația fantastică pe care fiecare dintre noi a primit-o! Mulțumiiiiim, dragă Alexandra Gheorghias, a.k.a I’llustr8, pentru felul în care ne-ai ilustrat pe fiecare <3 Se vede și în imaginile de mai jos cât de tare ne-am bucurat!
A fost o atmosferă foarte faină, așa faină că parcă deodată s-a înserat și era gata ziua. Daaar, va urma... :)
   În urma evenimentului, ne bucurăm să vă anunțăm că aproximativ 130 de articole vestimentare vor fi refolosite și provocam cumpărătorii să ne prezinte cum au reinventat outfit-urile bloggerilor, dând tag blogger-ului de la care a cumpărat și punând hashtag-ul #BazartOutfitChallenge pe canalele de social media. Astfel se va crea și o continuitate a evenimentului, de asemenea va crește și awareness-ul.
BazArt, s-a desfășurat cu sprijinul celor de la Redu, dacă nu știți cine sunt ei, vă invit pe site-ul lor http://redu.org.ro/, ei sunt o Întreprindere socială din Iași, ce îşi propune să transforme, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile textile în resurse, o parte dintre veniturile realizate au fost distribuite către Redu.
Seara a fost încheiată de super tombola cu felurite premii, de la muulte vouchere, genți, păpuși, accesorii Everbril, până la sticle deliciu de vinul Gramma, apoi a urmat o stare de și mai bine, hehe :D alături de un super concert live a trupei Myopia.
    Mă bucur tare, tare mult că am participat la această ediție-pilot a evenimentului BazArt, abia aștept prima ediție oficială din toamnă pentru că da, BazArt va fi eveniment bianual.
    Nu uitați, smart shopping is the best shopping!

4 Comments

  • Avatar
   Diana
   Aug 16, 2016
   Abia astept urmatoarea editie <3
   • Avatar
    Maria Alexandra
    Aug 17, 2016
    Da, da, da :D That's the spirit, Diana! :*
  • Avatar
   Ramona Cervenciuc
   Aug 18, 2016
   Mulțumim pentru cuvintele frumoase și încurajări. Ne bucurăm că ne-ai fost alături și ne-ai ajutat oricând a fost nevoie. Te super mega pupăm :)
   • Avatar
    Maria Alexandra
    Aug 24, 2016
    Cu mare draaag! Cum spuneam și mai sus, abia aștept următoarea ediție! hehe

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
* Comment: